2. הניהול השוטף בעין שונה
אם נתבונן על חיינו בעין קצת שונה, ניראה כי פירמידת ההכרחיות שלנו בנויה בצורה מדהימה, כך שככל שהצורך בסיסי יותר הוא זול יותר, להבדיל אלפי הבדלות ממקרים של תרופות הכרחיות שאינן בסל הבריאות.
למשל: מים וחמצן הם הצורך החיוני ביותר לקיומנו. החמצן חינם. המים זולים ביותר בהשוואה לשאר המוצרים. גם מזון בסיסי אך מזין כגון פירות, ירקות, ביצים, אורז וכיוב' זולים מאוד בהשוואה לשאר.

אבל, מאחר ואנו לא עוסקים בסיגופי הגוף ומתחרים מי אוכל פחות ובזול, אלא רוצים לשמור על רמת חיים טובה וסבירה בהשוואה לכלל החברה בה אנו חיים, דוגמאות אלו מהוות משל בלבד. לעצם העניין, ניתן להכליל ולומר כי הדברים החשובים בחיים בנויים באופן כזה, שככל שהם יקרים יותר, הם חיוניים פחות, ממכרים יותר, מוחצנים יותר, נעשה בהם פחות שימוש, ומהותם אינה אלא בקניין רוחני ופחות בקניין גשמי. למשל: תכשיטים, נופשונים, מכוניות יקרות, אוספים שונים, דירות יוקרה וכיוב'. ואילו הדברים החיוניים בחיים זולים בהרבה, בעלי תועלת מרובה בהמשך החיים ומאפשרים את מימושם. למשל: חינוך, הכשרה מקצועית, בריאות, השקעה בקרן פנסיה, רכישת דירה ממוצעת.

המעניין הוא שאם נזנח את היוקרה בחיים, נצא בזול ולא ייגרם לנו שום נזק בהמשך, אך אם נזנח את הדברים החשובים בחיים זה יעלה לנו זול בהתחלה, אך בהמשך נשלם על זה ביוקר רב מדי !!!

מספר דוגמאות:
1. חינוך ילדים – השקעה בחינוך ילדים בגיל הקטן, מעבר לעובדה שזה כיף לא נורמאלי, בסופו של דבר תתגלה כהשקעה כלכלית כדאית ביותר. ילדים מסוגלים כבר בגיל 5 לקרוא ולחשב תרגילי חשבון שבעבר לא חלמו עליהם. הם מסוגלים גם להרכיב פאזלים מורכבים מאוד וליצור יצירות מדהימות. כל מה שצריך זה קצת זמן, קצת רצון, קצת כסף והמון אהבה ומכאן, שהילדים יתפתחו ללא שיעורים פרטיים וחינוך אפור בהצלחה יתירה. ככל שנשקיע בהם בגיל הצעיר יותר, נקצור את הפירות מהר יותר ובאיכות אחרת לגמרי.

2. חיסכון פנסיוני – מינואר 2008 חל חוק חיוב התשלום עבור חיסכון פנסיוני. הצעירים הרוויחו מכך, כי אינם צריכים לדאוג. זה אוטומטי. הבעיה היא אצל מבוגרים, שרק עתה החלו לחסוך. לכן, ככל שנעלה את דרגת החשיבות של חיסכון פנסיוני בסולם סדרי העדיפויות, זה יעלה לנו זול יותר עכשיו, יניב תשואה גבוהה יותר ויבטח אותנו בכל הסיכונים האפשריים בעתיד.

3. רכישת דירה – אנו חיים במדינה בה רכישת דירה היא דבר חיוני בהחלט. לא מקובל לגור בארצנו בשכירות כל החיים, כשם שמקובל במדינות אחרות. לכן, רצוי להציב זאת כיעד מרכזי בחיים, גם אם נצטרך לגור מספר שנים בשכירות. עלינו לכוון לשם ולממש יעד זה בתקופה כלשהי בחיים.