14. משפחות חד הוריות
המעבר החד ממשפחה רגילה לחד הוריות יכולה להיטיב עם האמהות החד הוריות, ומנגד עלולה להציב אותן במצב קשה מאוד. יש לטפל בכל מיקרה לגופו. השינוי הוא מיידי ודראסטי, ויש צורך מיידי לבנות תכנית כלכלית נבונה המותאמת לצרכים האישיים של כל משפחה. בהרבה מקרים הצרכים של המשפחה, האישה, הילדים, החינוך וכל השאר לא משתנים, אך ההוצאות גדלות ביחס להכנסות ואז אם לא מודעים לכך ונערכים מראש, עלולים להיכנס למערבולת ולשקוע בחובות כבדים.

לדוגמה:
משפחה בת 4 נפשות. האב מרוויח 8000 ש"ח, האם משתכרת 5000 ש"ח. בעקבות הגירושין נמכרה הדירה לאם. האב משלם מזונות בסכום של 3500 ש"ח. הכנסות המשפחה החד הורית החדשה פחתו ב 4500 ש"ח, אך יחד עם זאת ההוצאות כמעט ולא השתנו. האם משלמת את כל ההוצאות מכיסה הפרטי ומתשלום המזונות. המשכנתא גדלה ונפרסה לאורך זמן רב יותר בשל קניית הדירה ע"י האם, התשלום לאחזקת הדירה נותר כשהיה, ההוצאות עבור חינוך, ביגוד, מזון, מזור נותרו כמעט כשהיו.

לכן, חובה על משפחה כזאת להיערך לבאות באופן שיטתי אצל יועץ לכלכלת משפחה ולבנות תכנית כלכלית חדשה לאורך זמן.

מטרת היעוץ היא להקשיב לצורכי כל המשפחה החדשה ולא רק האם/אב, לשתף את כולם בתהליך, גם הילדים, כי לכל אחד יהיה תפקיד, ולבנות תכנית למימוש יעדים כלכליים לעתיד. זה המנוע החזק ביותר להחזיק את המשפחה ולהוציאה מהמשבר.

קבוצות ייחודיות ראשי